Antivirus til Mac-en din med MacKeeper

En av de mange funksjonene, du får med når du velger MacKeeper-appen til å beskytte Mac-en din, er Antivirus. Med den funksjonen kan du slappe av og ferdes fritt på nettet. Under her kan du lese alt om hvordan du får mer glede av maskinen din, og hvordan du kommer godt i gang med og får det optimale ut av din MacKeeper «Antivirus»-funksjon.

Slik kommer du godt i gang med antivirus til Mac

Som det er tilfelle med de fleste antivirusprogrammer, så fanger og fjerner MacKeeper uønskede ting som søppelprogramvare, virus, trojanske hester, ormer og andre store trusler mot sikkerheten på Mac-en din.

Selve Antivirus funksjonen vil kjøre gjennom det programtillegget du bruker til ditt Internett. Det betyr at alt som kommer inn og ut den veien skal gjennom antivirusprogrammet.

For å begynne å bruke «Internet Security»-funksjonen fra MacKeeper skal du:

• Åpne MacKeeper

• Velge «Internet Security» på venstre side

• Klikke på «Launch Internet Security».

Nå skulle du kunne se både «Antivirus» og «Adware Cleaner» i panelet til høyre. Hvis det er første gang du bruker «Internet Security», er det viktig at du husker å starte «Antivirus» først. Det gjør du ved å klikke på «Launch Antivirus». Det kan ta et par minutter for programmet å starte.

Når programmet endelig har blitt installert og klart til å sette i gang, kan du starte det. Du vil se et velkomstvindu som viser deg når virusdatabasen sist ble oppdatert.

Slik starter du en virusskanning av hele Mac-en din

For å få det optimale ut av din virusskanning, er det viktig at du får satt den i gang på riktig måte. Følg derfor disse trinnene når du vil sjekke Mac-en din med MacOS-antivirus:

  1. Start med å åpne «Antivirus»-funksjonen, og klikk på den blå knappen med skriften «Start Scan». Du finner den i høyre side av panelet.

Nå skanner Antivirus den mappen som heter «Home» på Mac-en din for søppelprogramvare og virus. Vent til skanningen er fullført.

Nå vil programmet vise deg en liste over alle de filene som blir skannet sammen med en løpende opptelling av de truslene som har blitt fanget opp og slettet.

Ved å holde markøren din over de slettede filene kan du se hvor på harddisken din de har blitt funnet, og hvordan programmet har funnet frem til dem.

OBS: Alt avhengig av hvor mange filer som skal gjennomgås, hvor store de er, samt hvor hurtig Mac-en din er til hverdag, vil tiden det tar å gjennomføre skanningen variere fra maskin til maskin.

Slik skanner du en enkel mappe for virus

Det er ingen grunn til å skanne hele Mac-en din, hvis det kun er bruk for å skanne et isolert område eller en enkel mappe. Hvis du for eksempel kobler til en USB-disk og henter filer ned herfra til din Mac, da kan du med stor fordel klare deg med å skanne den enkelte mappen. Det gjør du ved å følge disse trinnene:

1. Åpne antivirusprogrammet og klikk på funksjonen «Custom Scan» under den blå knappen i høyre side av vinduet.

2. Velg den mappen eller den filen du gjerne vil skanne for uønskede overraskelser, klikk på +, velg mappen og klikk på «Åpne» eller trekk den inn i MacKeeper-vinduet.

3. Vil du skanne flere filer eller mapper, skal du holde «Command»-tasten nede mens du klikker på de mappene du vil ha skannet.

4. Du kan alltid fjerne filer eller mapper fra listen ved å klikke på «X»-tegnet ved siden av filens navn og bekrefte ditt valg ved å klikke på «Remove» i det vinduet som spretter opp på skjermen din.

5. Skann alle de valgte filene eller mapper ved å klikke på «Start Scan» knappen.

6. Hvis du ønsker å stoppe skanningen før den er gjennomført, gjør du det ved å klikke på «Stop Scan».

Slik fjerner du oppdagede virus på Mac-en din

Når virusscanningen er overstått vil det skje en av to ting. Enten er det ikke funnet noe som virker mistenkelig på Mac-en din, ellers vil du se en liste over resultatene på skjermen din.

Hva skal du gjøre med det antivirusprogrammet finner på Mac-en din? Det er kun to løsninger;

• Slett dem med det samme

• Flytt dem til karantene.

Vi anbefaler alltid at du sletter de smittede filene eller mappene for å ta vare på sikkerheten, men først bør du kontrollere om filene spiller en rolle for systemet og funksjonen.

Mistenker du at en eller flere av de smittede filene spiller en viktig rolle i forbindelse med et program eller operativsystemet ditt, så kan du i stedet flytte det på karantene. For å kontrollere om det er tilfelle, kan du prøve å finne ut av hvor de kommer fra ved å holde «Control»-tasten nede og klikke på filen – deretter velger du «Reveal» i «Finder».

Nå kan du lettere ta stilling til om du ønsker å slette filen eller bare flytte den til karantene.

Hvis filen for eksempel ligger i en mappe som er brukerdefinert (f.eks. Nedlastinger, Bilder, Skrivebord, Dokumenter, Musikk etc.), kan du trygt slette den.

Hvis filen, derimot, ligger i en annen mappe, kan du med fordel nøye deg med å flytte den til karantene, så du unngår å gjøre skade på programmer eller system.

Velg så de filene du ønsker å slette eller flytte til karantene.

MacKeeper vil automatisk sette alle filene til å skulle slettes. Du kan velge å gå gjennom dem individuelt, skulle du ønske det, ved å fjerne markering i «Check All»-boksen, og velg nå manuelt den eller de filene du vil slette. Nå kan du slette de valgte filene.

På samme måte kan du velge de filene du vil flytte i karantene. Her skal du dog huske å starte Mac-en din på nytt når det er gjort for sikkerhetsskyld. Det vil starte en ny skanning.

Slik får du adgang til filer i karantene

Selv om du flytter filer i karantene skal du stadig kunne få fatt på dem. De forsvinner ikke, men kan ikke gjøre skade på Mac-en din fordi de er blokkerte. Du kan dog stadig få adgang til dem dersom det skulle bli nødvendig.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0