Få tilgang til mer innhold online

Det finnes heldigvis veier til å få tilgang til mer innhold på nettet. Det er en uendelig verden av underholdning og innhold, men noe er låst gjennom geoblokkering. Hvordan løser man det? Det kan du lese mer om her.

Hvordan får jeg tilgang til mer innhold?

For å få tilgang til mer onlineinnhold, kan du med fordel bruke det man kaller en VPN. En VPN er et virtuelt privat nettverk, som ikke gjør deg virtuelt bundet til den lokasjonen du rent faktisk befinner deg på. Dermed kan du oppheve geoblokkering på for eksempel amerikansk innhold eller britisk innhold online, som er veldig populært.

Alle som har prøvd å se underholdningsinnhold på utenlandske hjemmesider, vet hvor frustrerende det kan være når man ikke får tilgang. Det kan for eksempel være at man bor i utlandet og gjerne vil ha tilgang på norsk innhold, for å føle seg litt hjemme – eller man har lyst til å se det nyeste nye før det blir tilgjengelig her. Det er det en VPN kan, i tillegg lar den deg surfe privat, og de beste VPN’er er kryptert på samme sikkerhetsnivå som det amerikanske forsvaret bruker. Det er med andre ord ingenting å bekymre seg for, hvis du velger riktig VPN.

Beste VPN til Mac

Det er dog forskjell på VPn til PC og VPN til Mac, og det er viktig at du velger en som passer perfekt til dine behov. FInn en VPN og les mer om VPN til Mac her. Det er nemlig sånn at noen VPN’er egner seg bedre til Mac enn andre, og hvis du er Mac-bruker er det altså disse du skal fokusere på, når du skal velge den beste VPN. Det er også alltid lurt å lese anmeldelser av forskjellige VPN’er før du velger. Da kan du få innblikk i andres erfaring med den VPN du lurer på om du skal velge, så du kan føle deg helt trygg før du velger. Det er også gjerne sånn at du får litt mer for de VPNs som du rent faktisk betaler for, selv om det finnes en del gratisvarianter. Som hovedregel er de du betaler for både tryggere, mer stabile og gir bredere tilgang.

Hva kan jeg få tilgang til?

Når du bruker en VPN ligger hele verden åpen. Det vil si at du kan se for eksempel geoblokkert underholdningsinnhold, som utenlandsk Netflix. Det er jo ikke sånn at Netflix og HBO har det samme innholdet i alle land, på grunn av copyrightregler, så er det ikke alt innholdet som er tilgjengelig for alle. Hvis du befinner deg i et land som Kina, så er det også noen av de sosiale mediene og nettfunksjonene som du er vant til å bruke hver dag, som er blokkert på grunn av sensur. Hvis du skal reise til et land hvor for eksempel Facebook og Instagram er blokkert, så kan du laste ned en VPN før du drar og få tilgang på det du vil.

Derfor er det essensielt å endre lokasjon for maskinen din eller en mobil enhet, hvis du vil ha tilgang til innhold som er geoblokkert. Dermed kan du som for eksempel er bosatt i utlandet fortsatt kose deg med norsk nett-tv og norske programmer.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0