Fjern skadelige programmer fra Mac med MacKeeper

Funksjonen «Smart Uninstaller» fjerner unødvendige Mac-programmer for ekstra diskplass. Selv om du vet hvordan du sletter programmer på Mac manuelt, vil det ofte være irriterende programrester tilbake. Med MacKeeper kan du enkelt fjerne disse restene. «Smart Uninstaller» fjerner dem godt og grundig sammen med ubrukelige verktøy som småprogrammer, programvaremoduler, nettleserutvidelser og mye mer.

På den måten kan du få din Mac-datamaskin opp å kjøre med den samme hastigheten som da du kjøpte den. Det kan til syvende og sist spare deg for mange penger, fordi du ikke er nødt til å kjøpe en helt ny maskin, men ganske enkelt kan nøye deg med en grundig opprydning i den Mac-datamaskinen du har.

Slik skanner du Mac-en din for skadelige programmer

Før du begynner å slette programmer på din MacBook eller iMac, bør du sørge for å kontrollere listen over alle installerte programmer: 

1. Åpne MacKeeper, og velg «Smart Uninstaller» fra venstre sidemeny 

2. Klikk på «Start Scan» for å se listen over Mac-programmer og andre elementer, som skal slettes. Du skal gjennomgå seks kategorier på skjermen din:  

  • Programmer
  • Småprogrammer
  • Preferanseruter
  • Programvaremoduler
  • Nettleserutvidelser
  • Programrester

Når avinstalleringsskanningen er overstått, vil den spørre deg: «Skal jeg slette alle programmene fra Mac-en min?» Det korte svaret er nei, hvis du ikke vil ha en Mac uten noen programmer i det hele tatt. Husk på at det er du som bestemmer hvilke programmer som er unødvendige, og hvilke som skal bli værende på Mac-en din. 

Slik sorterer du programmer og organiserer dem i «Finder» 

Klikk på «Programmer» i det venstre panelet for å gå gjennom listen over registrerte Mac-programmer. Ingen av dem er valgt som standard, så du kan manuelt velge dem du ikke lenger har bruk for. MacKeeper plasserer programmer du ikke har åpnet i løpet av de siste seks måneder først (de er markert med en oransje «ubrukt»-etikett). Du kan også finne et hvilket som helst registrert program i «Finder». For å åpne mappen som inneholder programmet skal du høyreklikke eller trykke på «Kontroll». Klikk deretter på hvert element og velg «Organiser» i «Finder»

Slik endrer du rekkefølgen på programmer 

Kategorier som er angitt i «Smart Uninstaller», under her Småprogrammer, Preferansepanel, Programvaremoduler, Nettleserutvidelser og Programrester sorteres etter størrelse i fallende rekkefølge. Med «Programmer» sorterer MacKeeper dem etter bruksfrekvens i stigende rekkefølge. 

For å endre i sorteringsrekkefølgen skal du i høyre side klikke på knappen med 9 punkter, velge «Sorter etter» og velge den ønskede rekkefølgen. Du kan sortere alle funnede filer etter navn og størrelse samt velge etter stigende eller fallende orden.

Slik sletter du programmer på Mac med MacKeeper

Nå som du har valgt ut hvilke programmer som skal fjernes, så la oss komme i gang! 

Det er enkelt å slette unødvendige programmer på Mac-en din:

1. Under «Smart Uninstaller» skal du velge «Programmer».

2. Marker deretter avkrysningsfeltene ut for de programmene du vil slette.

3. Klikk på «Slett valgte», når du er ferdig.

4. Bekreft slettingen ved å klikke på «Slett» i dialogboksen.

5. Når alle de valgte programmene er avinstallert, skal du kontrollere hvor mye diskplass som ble ryddet og hvor mange elementer som ble fjernet. 

Når du er ferdig med å slette programvare på Mac-en din, kan du starte forfra ved å klikke på «Rescan». Skanningen viser resultatene som gjenspeiler de seneste endringene. 

Slik sletter du småprogrammer på Mac

Småprogrammer er miniprogrammer du kan finne på skrivebordet ditt. De gir deg hurtig adgang til dine kontakter og begivenheter uten å måtte åpne et program. Du behøver høyst sannsynlig ikke alle sammen, så føl deg gjerne fri til helt å slette disse programmene på Mac. Slik fjerner du småprogrammer ved hjelp av Smart Uninstaller:

1. Klikk på «Småprogrammer» på scanningens resultatliste

2. Velg de småprogrammene du vil fjerne og klikk på «Slett valgte»

3. Hvis du blir bedt om å starte på nytt, skal du velge funksjonen «Aksepter og Avinstaller»

4. Hvis du blir bedt om å bekrefte slettingen, skal du klikke på «Slett» 

5. Du har slettet småprogrammene på Mac-en din.

Slik sletter du preferanseruter i MacOS

Preferanseruter er 3-delte programinnstillinger plassert nederst i systempreferansevinduet i MacOS.

Disse punktene skal du følge for å slette en preferanserute: 

  • Velg «Preferanseruter» fra listen med scanningsresultater
  • Velg hvilke preferanseruter du ikke lenger har bruk for
  • Klikk på «Slett valgte» og bekreft ditt valg.

Mac-programvaremoduler er programkomponenter som bruker funksjoner og innhold fra andre programmer. En hvilken som helst av de 3-partsinstallerte programvaremodulene kan fjernes. Det anbefales dog ikke å fjerne standard programvaremoduler i MacOS som «Spotlight» eller «Quick Look». 

Slik sletter du nettleserutvidelser på Mac 

Også kjent som tilleggsprogrammer, er dette nettutvidelser eller nettkomponenter som har en ekstra funksjon. Kontroller dine nettlesere for unødvendige utvidelser: 

1. Klikk på nettleserutvidelser i scanningsresultatlisten. Du bør her kunne se listen over nettlesere med installerte utvidelser 

2. Ved siden av tittelen på nettleseren skal du klikke på trekanten som peker til høyre. Du kan se listen med alle de utvidelser som er installert på den valgte nettleseren

3.  Marker avkrysningsfeltene på siden av de utvidelser du ikke bruker eller gjenkjenner 

4. Fjern de valgte nettleserutvidelser ved å klikke på «Slett valgte».

Husk at utvidelsene noen ganger installeres sammen med et program og kan forårsake nettleserfeil. Det er viktig å fjerne alle unødvendige og ukjente nettleserutvidelser.

Slik sletter du programrester 

Rester er programdeler som legges i papirkurven og må slettes manuelt. Oppløsninger forsinker Mac-en din fordi de hele tidene henviser til slettede programmer og forstyrrer ganske enkelt datamaskinen. Å slette programrester er veldig trygt. Det kan også øke hastigheten på din Mac-datamaskin til det bedre.

«Smart Uninstaller» er et enkelt og bekvemt verktøy til å slette programmer på Mac. Bruk det når du vil slette programmer på MacBook eller iMac, under her småprogrammer, preferanseruter, programvaremoduler, nettleserutvidelser eller programrester.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0