Fra langsom til rask Mac med MacKeeper

Hvis du har en Mac med et par år på baken, så vet du garantert hvordan det føles når den begynner å bli langsom og kanskje også blir varm ved bruk. Jo mer du bruker maskinen din, dess mer unødvendig og uønsket informasjon vil det samles opp på harddisken din.

Det er riktig mange måter til å avhjelpe eller enda forebygge den slags – noen er lettere enn andre. En av dem er å installere og bruke MacKeeper, som er et program med en rekke forskjellige funksjoner som er utviklet for å beskytte Mac-en din.

Hva kan MacKeeper gjøre for deg?

Når du installerer MacKeeper på Mac-en din, får du ikke bare et program som renser og optimerer Mac-en din og dens prestasjon i hverdagen. Du får i tillegg også en rekke verktøy og tjenester som alle jobber sammen for å blåse nytt liv i maskinen din og forlenge dens levetid.

La oss først se på de verktøyene som hjelper deg med å rense Mac-en din:

• «Binaries Cutter»: Når du henter programmer til Mac-en din består de ofte av to deler for å kunne brukes av så mange som mulig. Den ene delen er utviklet til Mac-er av eldre dato, mens den andre er utviklet til de nyere modellene. Du vil alltid kun ha bruk for den ene delen, og derfor har du ingen bruk for den andre som kun vil ligge og ta opp plass. Binaries Cutter finner og sletter de ubrukte delene så du får mer plass på harddisken din.

• «Cache Cleaner»: Når du leser noe på nettet, vil Mac-en din gå ut fra at du gjerne vil lese det på nytt og derfor gjemme en såkalt «cache» som gjør at siden ikke skal leses inn på nytt fra bunnen, men ganske enkelt åpnes via det hurtigbufferet som allerede ligger på harddisken. De fyller og forsvinner ikke av seg selv. Det hjelper «Cache Cleaner» deg med. Den finner glemte hurtigbuffere og sletter dem.

• «Logs Cleaner»: Denne funksjonen sørger for å finne og slette de loggene som lagres på Mac-en din når det dannes oversikter over de forskjellige programmenes brukerhistorie.

• «Duplicates Finder»: Det finnes ikke noen fasit på hvordan vi kan beskytte oss mot å lage kopier av filer ved en feil. Det behøver du ikke å bekymre deg om med «Duplicates Finder», for den finner og sletter dem lett og fort.

• «Language Cutter»: Det er sjelden at vi har eller får bruk for alle de språkinnstillingene som kommer med når vi henter Mac-programmer. De du ikke har bruk for vil ligge på harddisken din og ta opp plass. Med «Language Cutter» blir de helt ufarlig og hurtig fjernet og slettet fra Mac-en din.

• «Old Files Finder»: Ligger det glemte filer på Mac-en din, som du ikke har brukt i lang tid (les i bruksanvisningen hva definisjonen er på «lang tid»), så finner og sletter «Old Files Finder» dem.

Slik bruker du MacKeeper til å rydde opp på Mac-en din

For å få mest mulig ut av denne gjennomgangen, så krever det at du har MacKeeper-appen installert på Mac-en din.

Her kommer instruksjonene:

1. Last ned MacKeeper på Mac-en din. Når den er installert vil den ligge under «Applications», og det er herfra du skal kjøre den heretter.

2. Aktiver funksjonen «One-Click-Scan»

Det gjøres ved å klikke på ikonet «One-Click-Scan» som ligger på den venstre siden i MacKeeper-vinduet. Når du gjør det, vil de seks funksjonene («Binaries Cutter», «Cache Cleaner», «Duplicates Finder», «Language Cutter», «Logs Cleaner» og «Old Files Finder») åpne med det samme og begynne en skanning av harddisken din for plass, som kan renses, og ett klikk vil vise deg hvor mye plass det dreier seg om.

3. Velg de filene, som skal fjernes

Se gjennom listen av filer som kommer frem. På listen finner du alle filene som trygt kan fjernes. Velg dem du vil gjemme/slette.

1. Klikk på «Check» for å velge alle filene

2. Klikk på «Uncheck» hvis du vil lagre alle

3. Bruk «Quick Look» hvis du vil se hva filen inneholder.

4. Slett de filene du ikke vil beholde

Når du har gjennomført de ovenstående trinn, er det en god idé å gå gjennom slettelisten din en ekstra gang for å være helt sikker på at du ikke sletter noe ved en feil.

Klikk «Remove» for å slette alle de valgte filene.

OBS!!! Vær sikker på at du kun har valgt filer som ikke skal brukes eller ikke har en funksjon!!!

5. (Valgfritt) Gjør bruk av «Filter», hvis du skal finne en bestemt fil

• Hvis du leter etter en bestemt fil, kan du bruke Filter-funksjonen til å finne den. Dukker den ikke opp, kan du kjøre skanningen en gang til ved å klikke på «Rescan».

6. (Valgfritt) Tilpass verktøylisten under «Preferences»

• Du kan ganske lett tilpasse listen over rensefunksjoner som er inkludert i One-Click funksjonen ved å klikke på «Preferences»-vinduet i MacKeeper.

Du er nå hele veien gjennom din «One-Click»-skann og har skapt ny plass til harddisken din. Det vil bety at Mac-en din på nytt jobber hurtigere og ikke blir så fort overopphetet hvis du har mange vinduer åpne samtidig. Nå kan du bare lene deg tilbake og kose deg med følelsen av en helt ny og lynhurtig maskin som nesten kjører, som da den var ny.

Bruk din «One-Click»-skannfunksjon med jevne mellomrom, og bli overrasket gang på gang over hvor mye skrammel som kommer med når du ferdes på nettet og bruker Mac-en din hver dag. Gjør det heller en gang for mye enn en gang for lite. På den måten kommer du problemene i forkjøpet og vil alltid ha en maskin i godt humør.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0