Hva blir 2021s viktigste trender inne sikkerhetstrusler for Mac?

Opp gjennom årene har stadig flere virksomheter begynt å investere penger i å beskytte systemene deres mot sikkerhetsbrudd. Mange virksomheter bruker Mac på grunn av hvor effektivt og brukervennlig brukergrensesnittet til Apple er, men det dukker likevel opp et spørsmål: Er Mac sikkert nok for selskapene? I denne artikkelen skal vi se på noen av trendene som vil påvirke Mac-sikkerheten i 2021.

Det går aldri an å utelukke sikkerhetsrisiko helt, selv om vi snakker om Mac

I løpet av de siste årene ser det ut til at Apple har opplevd en salgsvekst med en akselererende hastighet på grunn av integrasjonen av WFH. Men selv med et solid sikkerhetssystem på plass, finnes det ingen garantier for at systemene, dataene og programvaren er 100 % beskyttet. En Mac-laptop slipper ikke unna sikkerhetstrusler, uansett hvor sterkt dens forsvar ser ut til å være mot trusler utenfra. Over tid har hyppigheten av angrep også begynt å øke. Det er som et spill der Mac på den ene siden gjør sitt beste for å forhindre sikkerhetstrusler, og på den annen side bare øker truslene i omfang!

2021s viktigste trender inne sikkerhetstrusler for Mac

Man forventer at angrepene vil tilkjennegi seg i ulike former for skadelig programvare og andre trusler. Det finnes ingen offisielle konklusjoner om nøyaktig hva som kommer, men i det store og det hele er det skadelig programvare som vil dominere. Et stort antall skadelig programvare og andre trusler som vil påvirke sikkerheten til Apples Mac i fremtiden, forventes å komme gjennom brukerfeil ved installasjon og andre grunner. Så la oss ta en titt på hvordan disse angrepene potensielt kan komme til å se ut i 2021.

Skadelig programvare gjennom ThiefQuest

Dette er kopier av legitime applikasjoner som lastes ned uten at brukeren er klar over dette. Disse modifiserte programmene fungerer som vanlige programmer, men bringer samtidig skadelig programvare inn på en Mac-laptop. De kan eksfiltrere store mengder data fra en Mac.

Skysårbarhet utgjør en stor trussel

Med tanke på at mange små og mellomstore bedrifter har begynt å bruke skytjenester for å utveksle data, er skyer nummer én på lista over offer for sikkerhetsbrudd. Mange bedrifter bruker skytjenester til å lagre og dele sensitive opplysninger og data.

Angrep gjennom sosial manipulering kan ta over Mac-er

I likhet med phishing har angrep gjennom sosial manipulering blitt en trussel mot sikkerheten til en Mac. Med slike angrep er det mulig å ta til seg og fp kontroll over offerets sensitive opplysninger, som kredittkortinformasjon, påloggingsinformasjon og så videre. Mens Mac har funnet en måte å redusere phishing-trusselen på, vil angrep gjennom sosial manipulasjon bruke sofistikerte phishing-sett til å ta til seg data og utføre sosial og økonomisk svindel. De kan komme seg inn på en Mac gjennom ulike tredjepartsapper, for eksempel WhatsApp, Slack, WeChat, Facebook og så videre.

Hva er den viktigste lærdommen?

Mac blir brukt i mange ulike sektorer over hele verden, og med en stadig større bruk av datamaskiner, øker også sikkerhetstruslene. Det antas at 2021 vil bli et år med mye som skjer i forhold til nye sikkerhetstrusler, så derfor ruster Mac seg på forhånd for å avverge disse truslene. Forhåpentligvis vil systemene være sikre nok for det kommende året!

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0