Hvor trygge er nettmeglere?

Det er blitt mer og mer populært å investere på nettet og det foregår som regel gjennom online handelsplattformer, eller det man kaller nettmeglere. Men hvor trygge er disse sidene egentlig, og bør man bruke et antivirusprogram? Det kan du lese mer om her.

Hvor trygg er din nettmegler?

Din foretrukne nettmegler er kanskje ikke så trygg som du tror, og da er det greit å ha antivirus programvaren i orden. Vi er spesielt følsomme for svindel og virus, når det gjelder sider som har betalingsinformasjonen vår, og derfor er det lurt å være ekstra obs på disse.

De største aktørene er gjerne regulerte, og derfor trenger man ikke å være nevneverdig bekymret hvis man investerer gjennom en av disse. Det er allikevel alltid lurt å ta turen innom Trustpilot, før man setter inn penger noe som helst sted. Her kan du lese andres erfaringer, og hvis det er noe muffens, så blir dette oppdaget ganske raskt. Det er lurt å ta i bruk litt sunn skepsis når du skal vurdere andres anmeldelser og prøver å tenke om en dårlig anmeldelse rent faktisk skyldes virus eller pengesvindel, eller om det skyldes at de er bitre over en investering som ikke gikk helt deres vei.

Bruk beskyttende programvare

Det er ikke som med internett i gamle dager, der alle nettsider var en potensiell virustrussel, men man skal allikevel være litt observant når det gjelder nettsider der man skal oppgi betalingsinformasjon. Hvis denne siden er usikker, så kan man i prinsippet få stjålet betalingsinformasjonen og bli frastjålet penger.

Det er jo ofte sånn at internettforbindelsen din kanskje ikke er så privat som du tror, men hvis du bruker en VPN, et virtuelt privat nettverk, blir dine data kryptert så sidene du besøker ikke får innsikt i dem. Dette kan være et lurt verktøy å vurdere hvis du for eksempel investerer online gjennom investeringsroboter eller nettmeglere som du er usikker på om er til å stole på.

Det er jo mye bedre å være på den sikre siden når det kommer til sikkerhet og malware, enn å oppdage det for sent. Det er akkurat som å ha forsikring. Det er noe du først trenger når du for alvor har bruk for det, og så er du glad for at du har betalt et forholdsvis lite beløp for å være på den helt sikre siden. Det er også lurt å bruke optimeringsverktøy til din Mac, så du kan investere med så høy hastighet som mulig.

Investering er jo et sånt område der det gjerne skal gå fort, spesielt hvis du har en aktiv investeringsstrategi, og gjør mange handler hver dag.

Finn en trygg nettmegler

Finn en trygg nettmegler med trygge betalingsløsninger, så du er sikker på at dine personlige opplysninger blir ivaretatt på en forsvarlig måte. Det er også lurt å ha installert sikkerhetsprogramvare, både du så du kan fjerne uønsket søppel på maskinen din og investere med en mye høyere hastighet, men også så du kan surfe trygt.

Fordi så mange sårbare funksjoner ivaretas på nettet i dag, så er sikkerhet blitt mye viktigere. Hvis man stjeler personlige opplysninger til et formål, blir det veldig lett å skaffe seg ulovlig tilgang til andre domener der man har sensitiv informasjon liggende. Derfor er sikkerhet på nettet blitt viktigere enn noensinne, og vi begynner også å bli langt mer opplyste om dette.

Vi surfer ikke hodeløst rundt uten å tenke oss om, og de fleste velger trygge betalingsløsninger som PayPal når man benytter seg av en nettmegler. Når du i tillegg har installert programvare som passer på maskinen din – og deg – så er du på den trygge siden.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0