Ikke la sikkerhet avgjøres av tilfeldigheter på din Mac

Når du skal spille på nett er det viktig å ta sikkerhet på alvor. Her handler det ikke bare om at man skal laste ned en antivirus og ikke oppgi passordet sitt til noen, men også at din Mac har de nødvendige redskapene til å stå imot trusler på nett. Lenge var det en oppfatning av at Mac ikke trengte sikkerhetsprogramvare fordi de fleste virus var skreddersydd for Microsoft sin Windows Plattform.

Dette har endret seg betraktelig de siste årene etter at Mac har tatt en betydelig markedsandel over hele verden. Derfor vil en forbruker i dag ha behov for sikkerhet på sin Mac akkurat som på andre enheter. Spesielt aktuelt er dette for deg som ønsker å spille for ekte penger på nett. Da vil du ikke bare måtte skjerme om dine personopplysninger, men også sikre at din spillerkonto er trygg.

I Norge har nettcasinoer blitt en stadig mer populær plattform for nordmenn å spille på. Det enorme utvalget spill har gjort at mange foretrekker utenlandske selskaper når de skal spille på spilleautomater, eller delta i en Texas HoldEm turnering på nett. Derfor skal vi se på hvilke sikkerhetstiltak din Mac bør ha før du begynner å spille på nett.

Skap et godt grunnlag med antivirus program

Det første du bør laste ned til din Mac før du begynner å surfe aktivt på nett er et antivirus program skreddersydd for nettopp MacOS. Dette vil sikre at du har et godt grunnlag for beskyttelse mot eksisterende virus og trusler på nett. Her er det viktig at du velger en leverandør som har laget antivirusprogrammer for Mac. Det er nemlig ulikheter mellom hvordan Windows og MacOS fungerer, noe som også påvirker hvordan et antivirusprogram bør fungere.

Beskytt din sensitive data med en VPN

Mange velger å installer et antivirusprogram og tror dermed de er godt beskyttet når de spiller på nett, men din data er fortsatt utsatt. Derfor anbefaler vi at man benytter seg av en VPN så lenge man er på nett, dette gjelder spesielt dersom man er på offentlige nettverk eller fellesnett der mange har tilgang til samme tilkoblingen.

Grunnen til dette er at den informasjonen som sendes mellom din enhet og serveren den kommuniserer med, kan fanges opp av uønskede tredjeparter. Det er gjerne slik hackere og andre får tak i sensitiv informasjon de kan misbruke. Ved å benytte en VPN vil all data fra din enhet til en server bli kryptert og dermed tilnærmet umulig for noen å fange opp. Dette vil øke sikkerheten for din enhet betraktelig, men også gi en høyere sikkerhet på din spillerkonto og personalia.

Oppsummering

Når du logger deg på et nettverk er det viktig at alle de nødvendige sikkerhetstiltakene er på plass fra første stund. Derfor anbefaler vi at man benytter seg av et antivirusprogram utviklet for mac, men også at man aktivt benytter en VPN. Sistnevnte er spesielt aktuelt dersom man ofte er ute på reise og må koble seg på ulike nettverk underveis.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0