Kryptovaluta definisjon

Kryptovaluta er et tema som har blitt diskutert mye de siste årene. Er det en god investering, brukes det for mye av kriminelle nettverk, er det bare oppskrytt? Det er mange store spørsmål som har svirret rundt i media de siste årene, men hva er egentlig dette fenomenet alle diskuterer og snakker om? Vi skal gi deg en rask innføring i det helt generelle, slik at du kan bli med i diskusjoner rundt middagsbordet og på sammenkomster med den gamle klassen.

Kryptovaluta kan være så komplekst du ønsker å gjøre det. Du kan fint investere eller delta i samtaler om kryptovaluta uten at du kan absolutt alt. Om du skulle ønske så vil du omtrent kunne lese og lære noe nytt om kryptovaluta og teknologien bak hver eneste dag. Det er så mye som skjer i dette spennende universet og det er under konstant utvikling – det er nettopp derfor det er så revolusjonerende og nettopp derfor de digitale myntene har kapret så mange overskrifter.

Hva er kryptovaluta og hvordan fungerer det?

Det finnes tusenvis av forskjellige kryptovalutaer der ute, selv om det kanskje er Bitcoin og Ethereum du har hørt mest om. Kanskje har du også hørt om Elon Musk og Dodgecoin? Dersom du ønsker å lese mer om denne mynten så kan du lese mer hos dogecoinkurs.org. Uansett så vil det alltid være en ny og spennende kryptovaluta du kan lære om. Det er ikke sikkert at det er enorme forskjeller som skiller de digitale myntene, men kanskje er det nok til at du synes det er spennende.

Hvis man skal forklare kryptovaluta så enkelt som overhodet mulig så er kryptovaluta en digital valuta. Hver eneste valuta har sitt eget formål, sin egen kode, sin egen historie og sitt eget bruksområde. Disse digitale myntene samhandler med en blockchain. Og det er nettopp denne blockchain teknologien som gjør at kryptovalutaene får forskjellige funksjoner. Det er også denne nye teknologien som har ført til at kryptovaluta har blitt et så stort fenomen som det har blitt. Vi skal selvfølgelig også gå igjennom hva blockchain teknologi er slik at du føler at du kan følge med i samtalene.

Hva er blockchain teknologi?

Blockchain teknologien er vurdert som en teknologi som kommer til å revolusjonere verden. Mange ser for seg at denne teknologien kommer til å bli brukt til mye mer enn kryptovaluta, som for eksempel lån, forsikringsbevis, lisenser og mye annet. For blockchain teknologien gir deg muligheten til å drive med desentralisert finans, altså at du får muligheten til å benytte deg av finansielle tjenester, uten at du trenger å benytte deg av en tredjepart. Det er nettopp dette som gjør blockchain teknologien er så revolusjonerende.

Blockchain teknologien fungerer ved at data blir puttet inn i en blokk, generert og så kan den sendes av gårde dit den skal. Mange har vært redde for at blockchain teknologien kommer til å føre til mye kriminalitet, men noen mener faktisk at det kan ende hvitsnippkriminalitet fullstendig.

Hvis du ser for deg at du kjøper noe, så får du en kvittering. Denne kvitteringen legges i en boks som er gjennomsiktig. Det vil si at alle kan se på det du har kjøpt, selv om de ikke vet at akkurat denne kvitteringen er din. Når andre kjøper ting så havner deres kvitteringer også i bokser, som stables oppå dine igjen. Disse boksene lever når for seg selv, det går ikke an å endre på dem, låse dem opp eller slette dem. Den transaksjonen eller det kjøpet du gjorde kommer til å være synlig for alltid gjennom den kvitteringen som ligger i den blanke boksen. Dermed er det for eksempel umulig å tukle med et regnskap.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0