Rengjør din Mac-datamaskin med MacKeeper

En «Memory Cleaner» kan frigøre mye minne på Mac-en din og administrere flere prosesser på Mac-en din. Jo mer minne (Random Access Memory) som er tilgjengelig, dess hurtigere kjører datamaskinen din. Med MacKeeper blir det virkelig enkelt å foreta en minnevask.

Kom i gang med «Memory Cleaner»

1. Åpne MacKeeper, og klikk på «Memory Cleaner» i den venstre sidemenyen

2. Klikk på den blå «Open»-knappen.

Nå burde du kunne se en oversikt over din Macs-hukommelse. Du kan straks rense hukommelsen. Få mer informasjon om rensingen ved å kontrollere minnebruk eller programmer & prosesser.

Slik renser du hukommelsen på en Mac

1. Klikk på den blå «Clean Memory»-knappen i det nederste høyre panelet – dette vil øyeblikkelig frigøre noe Mac-hukommelse

2. Nå vil du kunne se hvor mye hukommelse som har blitt frigjort, og hvor mye hukommelse som fortsatt er opptatt.

Ønsker du å se flere detaljer, så kan du klikke på Minnebruk. Den vil vise hvor mye hukommelse du har brukt hittil. Panelet til høyre viser mengden av opptatt og tilgjengelig hukommelse som du har akkurat nå.

Blant opptatt hukommelse finnes det flere forskjellige typer:

• «Available Memory» (hukommelse som andre programmer kan se)

• «Cashed files» (hukommelse for de sider du har besøkt)

• «Compressed files» (er ikke i bruk akkurat nå, men lagres)

• «Wired memory» (viser hukommelsemengden som brukes til å kjøre Mac)

• «Apps memory» (viser hukommelsemengden som brukes til dine programmer).

Hvis hukommelsesskalaen er i rødt, så er du nødt til å frigøre noe hukommelse for å gi Mac-en din noe luft. Når du har kikket på diverse skalaer, kan du klikke på den blå «Clean Memory»-knappen. Så vises det en ny «Available Memory»-verdi, og du kan se hvor mye minne du akkurat har frigjort.

Slik administrerer du programmer og prosesser på en Mac

Programmer & prosesser-kategorien viser en liste over aktive prosesser som Mac-en din kjører på et bestemt tidspunkt. For å åpne den, skal du klikke på «Programmer & Prosesser» på det venstre panelet.

For å endre sorteringsmåten kan du klikke på knappen i høyre side. Velg «Sort by», og finn den måten du har bruk for. Det er for eksempel mulighet til å velge en stigende eller fallende oversikt.

Her kan du velge å slette ubrukelige prosesser, programmer og andre unødvendige filer. For å slette følger du disse trinnene:

• Før pekeren over appen eller prosessen som du gjerne vil slette

• Klikk på knappen med et kryss på ved siden av det elementet som du gjerne vil slette

• Klikk på «Quit»-knappen i dialogboksen hvis du virkelig vil slette elementet

• Nå har du frigitt noe hukommelse ved å slette dette programmet eller prosessen.

Bør jeg slette alle ukjente programmer og prosesser?Nei, det skal du ikke gjøre. Det kan være noe helt nødvendig, og du kan risikere at det skader Mac-en din hvis du gjør det. Du skal være sikker på at du sletter noe som kan unnværes. Sikrer du deg det, er MacKeepers «Memory Cleaner» et stykke verktøy som er både trygt og godt.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0