Sånn beskytter du deg best på nett

Vi ferdes mer på nettet i dag enn det vi har gjort noensinne før, så det er god grunn til å tenke litt ekstra over sikkerheten vår. For i takt med at vi bruker nettet som en mer og mer naturlig del av alle tingene i hverdagen vår, er det også mange som prøver å utnytte dette til å for eksempel installere virus eller andre ting på maskinene våre, og dette er absolutt ikke noe vi burde la skje. Men det er mange som føler at det er litt mye å sette seg inn i og derfor hopper over beskyttelsen, men det er enklere enn man tror å komme i gang med dette – og her får du noen råd.

Det å beskytte seg når man ferdes på nettet er enklere enn det man tror, men likevel er det mange som føler seg overveldet over det og ikke vet hvor de skal begynne og derfor ikke får gjort det! Veldig synd når man tenker på hva konsekvensene av det kan være. Det er flere forskjellige måter man kan beskytte seg på – for eksempel, gjennom å installere et antivirus-program, men det er ikke den eneste måten og hvis man for eksempel bruker strømmetjenester, er det en annen mulighet som også er attraktivt av andre grunner også.

Beskytt deg når du bruker strømmetjenester

Enten man bruker mobilt bredbånd eller vanlig nett er det god grunn til å beskytte seg litt ekstra – særlig hvi man for eksempel også benytter seg av trådløst internett på café, biblioteker eller universitetet. Og her er VPN en bra måte å beskytte seg på, som ikke bare gir deg beskyttelse i forhold til at det krypterer informasjonen din, men også gir deg muligheter du ikke hadde før. En fordel ved å bruke VPN i tillegg til et program som beskytter deg mot virus, er nemlig av VPN kan gjøre det mulig for deg å for eksempel strømme innhold fra andre land, enn det landet du befinner deg i.

Her kan du for eksempel koble deg på en server i USA hvis du vil se det innholdet strømmetjenester har i USA som de kanskje ikke har i Norge, eller et hvilket som helst annet land. Dette gir deg noen spennende muligheter som du kanskje ikke hadde før og er absolutt verdt p sjekke ut. Og ting som både er praktiske og samtidig kan gi deg flere muligheter kan jo ikke være dumt vel?

Tenk over hva du gjør

En av de aller beste tipsene for å beskytte seg på nett – i tillegg til et antivirus-program, er å tenke seg om en ekstra gang. Dette kan for eksempel være å la være å klikke på lenker, eller andre ting som i seg selv kan virke harmløse, men som faktisk er veldig vanlige måter å spre virus på – enten det skjer via emails eller falske linker på nettet eller i meldinger på sosiale medier. Så beskytt deg med programmer og tenk deg om en ekstra gang hvis noe ser bare litt suspekt ut, så er du godt på vei!

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0