Slik blokkerer du reklamer på nettet med MacKeeper

MacKeeper «StopAd» er en utvidelse av nettleseren din som gir en nettopplevelse uten avbrytelser ved å:

1. Blokkere irriterende annonser og uønsket innhold, under her reklamer, «push»-meldinger, mm.

2. Den stopper reklamesporere fra å følge dine søk og søkevaner på Internett.

Hvilke prinsipp ligger bak reklameblokkering og antisporing?

Når du besøker en bestemt hjemmeside på Internett ligger det alltid en lang rekker prosesser bak. Dette er mange mennesker uvitende omkring, men disse prosessene påvirker din nettleseropplevelse både i øyeblikket og i fremtiden.

Samtidig som du leter etter noe bestemt innhold på Internett som for eksempel tekster, bilder eller videoer, blir ytterligere informasjon innlest. Det kan for eksempel være annonser og sporingselementer. Alle disse komponentene har forskjellige mål.

• Reklamer og annonser oppfordrer deg til å forlate den hjemmesiden du kikker på i øyeblikket for å gå videre til reklamens hjemmeside eller i det minste være oppmerksom på de produktene reklamen promoterer. Ofte kan de distrahere deg fra det du i virkeligheten var oppmerksom på ved å blinke og avspille forskjellige lyder.    

• Sporingselementer slik som script og piksler samler inn opplysninger om din IP-adresse, plassering, operativsystem, enhet, nettleser, programvaremoduler, informasjonskapsler og mye mer. På den måten er det mulig å spore dine aktiviteter på nettet og noe personlig informasjon. Basert på disse opplysningene kan virksomheter utføre flere forskjellige handlinger. Det kan for eksempel være å tjene mer, sende bestemte annonser eller reklamer til deg, selge data til en tredjepart som ønsker å selge noe til deg, og kanskje enda heve prisene for de brukere som virker interesserte, eller som har en dyr enhet eller kommer fra et land med høy inntekt.

Den gode nyheten er at det er mulig å kontrollere nettadressene som leses inn på en nettside. Disse adresserene kan man sammenligne med en liste over tidligere registrerte annonser eller sporere. Dette er den reklameblokkeringsteknologien som MacKeeper «StopAd» bruker.

Det gjør de ved å forhindre uønskede elementer i å bli innlest, og deretter sammenlignes de med en liste over reklamer og forskjellige sporinger. Den listen som MacKeeper «StopAd» bruker er «EasyList».

Hvorfor bruke «StopAd EasyList», og hvordan fungerer det?

«EasyList» er et prosjekt som ble utviklet i 2005 og er en form for filterliste. Det er et stort nettbasert fellesskap som opprettholdes av fire forfattere. «EasyList» inneholder noen regler som gjør det mulig å fjerne uønsket reklame og annonser fra nettsider. Tilgjengeligheten til listen, og den lange utviklingen listen har vært gjennom, gjør den til et kraftig virkemiddel til blokkering av reklame og sporere.

Det finnes forskjellige former for filterlister. Den primære listen er «EasyList», som har til formål å fjerne reklame. MacKeeper «StopAd» bruker denne for å forhindre reklamer og annonser i å bli innlest til nettleseren din. En annen liste som kan brukes er «EasyPrivacy». Denne listen har til formål å fjerne alle former for sporing fra Internett. MacKeeper «StopAds» antisporingsfunksjon brukes på denne listen. Ved bruken av begge listene sammenligner MacKeeper «StopAd» alle HTTP-forespørsler fra en innlest nettside med filterlistene. Hvis en nettadresse passer med et av filtrene blir forespørselen blokkert og ressursen blir ikke innlest.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0