Slik bruker du en VPN på Mac

Surfing på nett har for mange blitt en daglig aktivitet. Vi bruker mye tid her, enten om det er for jobb, skole eller i egen fritid. Dersom du bruker tid online, burde sikkerhet stå i fokus. Det er nemlig mange websider, hackere og nettlesere som er ute etter å stjele privat informasjon fra din Mac. For å beskytte seg mot dette kan du bruke en VPN.

Mac vpn har blitt svært populært de siste årene, og lastes raskt ned fra nettet, til din Mac. Mac kan bli utsatt for virus i like stor grad som andre datamaskiner, og det er viktig å beskytte seg uansett hvilken maskin du bruker.

 

Hva er en VPN?

VPN står for Viritual Private Network og et program som hjelper deg med å være trygg på nett. Den krypterer din internettforbindelse og skjuler IP-adressen din, slik at du er beskyttet mot sikkerhetsbrudd og hackere. Det er spesielt viktig å bruke en VPN dersom du surfer på offentlig Wi-Fi, for eksempel på flyplasser eller nettkafeer. En VPN fungerer også som en portal og kan gi deg tilgang til mer underholdning på for eksempel Netflix. Den amerikanske versjonen av strømmetjenesten har nemlig et enormt mye større innhold, men som dessverre er geografisk begrenset

VPN til Mac

Det skal være enkelt å laste ned en VPN til Mac og det er viktig å finne en som tilbyr funksjonene som er viktig for deg. En VPN til Mac bør inneholde både Kill Switch og Quick Connect. Du har kanskje opplevd selv, at Macen din kobles automatisk til nettverk på flyplasser, togstasjoner og lignende. Dette er offentlige nettverk, som ikke er trygt for din Mac. Med Kill Swich, blir du automatisk koblet fra nettverk du ikke har godkjent, slik at du til enhver tid er trygg når du er i offentligheten med din Mac. Quick Connect gjør en VPN-tjeneste mer brukervennlig for deg, ved å automatisk koble deg til en god server, uten at du behøver å lete gjennom lange lister av servere. 

Hvordan fungerer det?

En VPN er enkel å laste ned til din Mac, og kan finnes hos mange utbydere på nettet. Er du usikker på hvilken VPN som er best for deg, kan du søke etter en VPN-test. Når du har valgt den du ønsker, kan du laste den ned på Macen, og brukes med det samme. Inne på programmet kan du velge den serverende du vil strømme fra. Ønsker du å se amerikansk Netflix, velger du en server fra USA. Da vil Netflix tro at du befinner deg her, og gi deg tilgang til innholdet som eksklusivt tilbys i landet. Når du velger VPN er det viktig å undersøke hvilke land de har servere i, slik at du er sikret det innholdet du ønsker å se.

Man vet aldri når det kan skje et sikkerhetsbrudd på nett, og det kommer alltid uten forvarsel. Det er viktig å være føre var, og alltid forberedt med en god VPN til din Mac.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0