Slik gjør du Mac-en din hurtig på nytt

Hvis du laster ned «Safe Cleanup» til Mac-en din, fanger den opp alt av søppelpost på datamaskinen din. Det blir renset og fjernet hurtigst mulig.

Hvis Mac-en din går tom for hukommelsesmessig plass vil du få en melding. Her vil det stå: «Din hukommelse er nesten oppbrukt». Når du har sett den, kan du slette ting på datamaskinen som tar for mye plass. Det eneste du skal gjøre i slik et tilfelle er å starte din «Safe Cleanup», og så fjerner den avfall fra Mac-en din. Det gjøres enkelt og fort.

Slik skanner du Mac-en din for søppelpost

Søppelfiler kan ta riktig mye plass fra Mac-en din. På sikt er det noe som kan medvirke til at datamaskinen ikke presterer på et høyt nok nivå. Heldigvis er det enkelt å skanne Mac-en din for virus, søppelpost eller lignende generell søppel.

Her er stegene du skal følge for å skanne Mac-en din for søppelpost og generelt søppel:

1. Åpne din MacKeeper, velg «Safe Cleanup» fra venstre sidemeny og klikk «Start skanning»

2. Mens du skanner vil du se at det er en sirkel i midten som viser fremgangen på datamaskinen din.

3. Når skanningen er overstått, skal du ta en kikk på følgende seks kategorier: Loggfiler, internettfaner, søppeldunken, binære filer, språk og vedlagte filer på e-posten.

Hva er søppelfiler?

MacKeeper fordeler generell søppel i seks forskjellige kategorier. Her kommer en kort beskrivelse av de enkelte kategorierne.

• Loggfiler er filer som husker forskjellige begivenheter i Mac-en din. Det kan for eksempel være system- og programmeldinger, feilaktige meldinger, informasjon om forbindelser med mer.

• nternettfaner er midlertidige filer som er skapt av systemet. Internettfaner kan av og til romme filer som kan skape plassmangel i datamaskinen.

• Binære filer er komponenter fra programmer som er foreldede og unødvendige. MacKeeper sørger for at det eksisterende systemet kutter bort unødvendige filer.

• Søppeldunken er de filene som har blitt slettet og plassert i søppeldunken. De tar stadig plass og skal fortsatt slettes inni selve søppeldunken.

• Språk er litt en spesiell størrelse som de fleste undervurderer. Det er en unødvendig lokalisering av filer for programmer som får støtte på et vell av forskjellige språk. Programmer er ofte utstyrt med lokaliseringsfiler, så kunder fra forskjellige land kan bruke programmer i deres respektive språk. Normalt er det slik at kunder kun har bruk for ett foretrukket språk, så de andre kan fjernes. Det vil gjøre at programmappen blir noe lettere i forhold til hvor mye plass den tar.

• Filer på e-posten er filer som er sendt til e-postkassen din, som er plassert lokalt på Mac-en din. Det kan være at du har en masse filer hvis du bruker Apples e-postprogram, så du fritt kan gjenvinne noe plass ved å fjerne de gjemte e-postfilene.

MacKeeper skanner og fanger opp alle unødvendige filer i alle ovenstående grupper, som så automatisk blir slettet og frigir plass.

Slik fjerner du unødvendige filer fra Mac-en din

Så snart skanningen din er utført kan du starte på en Mac-rengjøring. Før du fjerner filene dine må du passe på at alle detaljene er som de skal være.

Her er de skritt som du skal følge for at du skal kunne få filene dine slettet og fjernet:

1. Velg en kategori fra scannelisten din og analysér dem til høyre.

2. Hvis du gjerne vil vite hvor filene er plassert, kan du få vist hvilken som helst fil i «Finder» ved å klikke på den lukkende trekanten for å se de respektive mappene. Når du høyreklikker en fil eller mappe, skal du trykke: «Vis i Finder». Deretter ser du hvor på datamaskinen din den destruktive filen befinner seg. Det er her det er mulig for deg selv å avgjøre om filen er farlig for datamaskinen din eller ikke, hvis du skulle være i tvil.

3. For å slette alle de generelle søppelfilene, skal du klikke på «Clean junk files». Det er en stor, blå knapp nederst på siden som er umulig ikke å se.

Det er også viktig å poengtere at alle filene står til å bli slettet pr. automatikk. Hvis du gjerne vil sikre enkelte eller flere filers overlevelse, skal du bare markere disse i kanten. Det vil beskytte disse filene.

4. Hvis søppelkurvmappen er valgt for å gjøre Mac-en din fri for virus-skitt, vil du få en melding som spør deg om å bekrefte at du vil fjerne avfallet og sende det på avfallsdelen av Mac-en din.

5. Hvis du gjerne vil analysere dine ting før du beslutter deg for om du vil ha filene eller ikke, skal du trykke: «Skip trash». MacKeeper vil deretter hoppe over søppelkurvmappen og gå direkte videre til andre filer som vil bli fjernet.

6. Hvis du fjerner alle filene fra søppeldunken skal du trykke: «Empty trash». Det gjør at MacKeeper sletter alle filene, inklusive de som er i søppeldunken.

7. Når skanningen er utført skal du se gjennom bekreftelsen og den plassmengden du har fått tilbake etter at du slettet disse filene.

8. Hvis du gjerne vil gjenta skanningen skal du bare trykke «Rescan»

Fjerner MacKeeper filene dine automatisk?

MacKeeper lager ikke en Mac-rengjøring automatisk, siden det å fjerne filer avhenger av om du har en bekreftelse eller ikke. Når det så er sagt, vil MacKeeper automatisk foreta sikkerhetsrengjøringer hver dag. Hvis det finnes noe kritisk i systemet ditt, vil MacKeeper informere deg om det så du kan starte din Mac-rengjøring automatisk. Hvis du gjerne vil deaktivere den automatiske skanningen, skal du følge disse skrittene nedenfor:

• Åpne MacKeeper, og klikk «MacKeeper» ved siden av Apple-logoen. Deretter skal du trykke på «Preferanser».

• Du får mulighet til å fjerne muligheten for å skanne hvert døgn ved å fjerne markeringen på siden.

MacKeeper hjelper deg med å finne gamle filer fra overalt i Mac-en din. Det kan fortelle deg hvis du gjerne vil fjerne dem eller ikke. Det er enkelt å finne ut av hvilke ting som skal slettes, og det er e-postfiler og annen generell søppel som kan gjøre Mac-en din langsommere. 

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0