Slik utnytter nettspill-portaler forsterket cybersikkerhet

En av de største truslene i IT-bransjen handler om den økende risikoen for datainnbrudd. Det finnes nå langt flere cybersikkerhetsrisikoer enn tidligere, og det vil sannsynligvis bare bli flere og flere.

Vi er ofte vitne til noe som kan minne om kattens lek med musen; hackere som forsøker å holde seg et skritt foran sikkerhetsselskapene, mens de samme selskapene forsøker sitt ytterste for å stoppe framtidige angrep.

Det finnes enkelte bransjer som er nødt til å ta disse scenarioene på aller høyeste alvor. Et perfekt eksempel på dette er nettspill-bransjen, rett og slett fordi mange av disse nettstedene må innhente personlig informasjon i registreringsprosessen. I denne bransjen brukes oddsbonuser flittig for å tiltrekke seg spillere, noe de elsker – at bonusene gis ved registrering betyr imidlertid at mange spillere har kontoer hos svært mange forskjellige spillsider. Dermed er de svært utsatt for datainnbrudd. Den gode nyheten oppi alt dette er at det finnes en rekke moderne løsninger som kan brukes til å sikre sensitiv data. La oss se på noe av det som har kommet den siste tiden!

Bruken av AES-kryptering

Alle som er litt kjent med sikkerhet på nettet vil sannsynligvis være klar over fordelene med SSL-kryptering (Secure Sockets Layer). Siden både avsenderen og mottakeren må ha digitale nøkler for å kryptere og dechiffrere informasjon, er sjansen for at data skal bli stjålet under overføringen ekstremt liten.

Et mindre kjent alternativ er AES-protokollen (Advanced Encryption Standard). I dette tilfellet deles kun en nøkkel mellom to parter (for eksempel spillsiden og kunden). Den største fordelen med AES-kryptering er at algoritmene bruker mye lengre nøkler (helt opptil 256 bits). Det betyr at det er nesten umulig å hacke seg inn i et slikt system. Dette er en av grunnene til at myndigheter, som amerikanske NSA (National Security Agency), har AES-kryptering som en pålagt standard.

Fordeler både for brukeren og for nettstedet

La oss forestille oss at en person nylig har registrert seg hos en anerkjent spillside for å spille et par runder rulett. Uavhengig av om SSL- eller AES-kryptering har blitt benyttet, vil hans eller hennes informasjon være sikret fra nysgjerrige øyne. Kunden kan slappe av og spille vel vitende om at de kan stole på nettstedet de besøker.

Anerkjennelse og omdømme betyr mye i den moderne spillbransjen. Det finnes utallige portaler som tilbyr massevis av valgmuligheter, og det er ikke rart at spillerne tar sin avgjørelse basert på hvor sikre informasjonen deres vil bli lagret. Sider som fremmer at de benytter SSL- eller AES-kryptering har større sjanse for å sikre seg en lokal kundebase over tid. Videre vil nettlesere som Google Chrome og Mozilla Firefox vise en liten hengelås ved siden av adressefeltet dersom siden har trygg kryptering. Et stadig voksende antall brukere på nettet vil gå ut av siden dersom den ikke har kryptering.

Det er likevel ikke mulig å stoppe absolutt alle typer sikkerhetstrusler som finnes på nettet. Hovedintensjonen bak enhver krypteringstjeneste er å proaktivt reagere på risikoene etter hvert som de blir oppdaget. Dette er også grunnen til at IT-sikkerhet er et ekstremt utfordrende felt fra et teknisk synspunkt.

Spillsider utnytter nå alle fordelene ved moderne krypteringsteknologien, og av denne grunn kan kundene være sikre på at deres personlige detaljer aldri vil falle i gale hender.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0