Tyverisikring av Mac-en din med MacKeeper

«Track My Mac»-funksjonen kan hjelpe deg til å finne Mac-en din, hvis den blir vekk, eller hvis den blir stjålet. Dette verktøyet som kan finne Mac-en din, kan vise det aktuelle stedet hvor Mac-en din befinner seg på et kart. Dessuten får du mulighet til å låse eller åpne dens skjerm med fjernkontroll.

Sørg for å få installert «Track My Mac» før den blir vekk. Ellers har du ingen mulighet til å spore den.

Slik installerer du «Track My Mac»

1. Åpne MacKeeper, og velg «Track My Mac» på den venstre sidemenyen. Når du bruker «Track My Mac» første gang vil velkomstsiden be deg om å installere de nødvendige komponentene.

2. Klikk på installer «Track My Mac». For å fortsette med installasjonen vil MacKeeper be deg om å aktivere Lokasjonsporer og Skjermlåser. Dermed kan du få vite hvilken informasjon som brukes og til hvilket formål.

3. Klikk på «Agree» for å aktivere tjenesten og installere «Track My Mac».

4. Skriv ditt Mac-passord, hvis du blir bedt om det, og klikk på «Install Helper».

5. Når du er ferdig med å installere «Track My Mac» bør du kunne se navnet på den enheten du nettopp har installert «Track My Mac» på.

Viktig: Når du åpner «Track My Mac» for første gang på Mac OS 10.14 Mojave eller høyere, så er du også nødt til å tillate Mac-en din å bruke nettet ditt-kamera.

Adgang til kameraet er nødvendig for at «Track My Mac» skal kunne ta bilder av tyven, eller hvem det er som forsøker å åpne maskinen din med feil passord. For å gjøre det skal du klikke «OK» på sprett-opp-vinduet.

Hvis du velger “tillat ikke», kan du alltid gi kameraet tillatelse senere.

• Velg Mac med det oransje i på det venstre panelet.

• Velg «System Preferences» i den oransje meldingen i det høyre panelet.

• Velg «MacKeeper Checkbox», og klikk på «Quit Now» i sprett-opp-vinduet.

• Når du har valgt MacKeeper Checkbox, så kan «Track My Mac» ta stillbilder ved å bruke kameraet ditt.

Slik tilføyer du enda en Mac til «Track My Mac»

Hvis du har flere enn en Mac-datamaskin kan du spore alle sammen med «Track My Mac».

• For å legge til enda en enhet, klikk på «Add a new Mac».

• Følg instruksjonene fra sprett-opp-meldingene. For å motta instruksjoner i e-postkassen din, så skriv inn e-postadresseen din og klikk på send.

Hva du skal gjøre med dine lokasjonsmeldinger på Mac

Spor mine Mac-lokasjonsmeldinger viser deg alle de nødvendige detaljene, så du alltid vet hvor Mac-en din er.

1. For å se listene over meldingene åpner du MacKeeper og velger «Track My Mac».

2. For å sortere meldingene klikker du på knappen «View», og velger så den sorteringen du ønsker.

Merk: Du kan sortere meldingene etter dato i stigende eller fallende orden, og du kan filtrere alle meldingene, også meldinger vedrørende låst skjerm eller om anti-tyveri.

3. Velg den beskjeden du gjerne vil se på nytt.

Du kan komme til å se alle detaljene fra disse meldingerene. Til hverdag har du nok ikke særlig mye bruk for alle disse detaljene, men i tilfelle av tyveri eller en glemt datamaskin, så vil alle disse mange detaljene være en stor hjelp i forhold til å finne Mac-en din på nytt.

Slik bruker du «Track My Mac»-oppsettet

Du bestemmer selv, hvordan «Track My Mac» skal fungere. For å få adgang til oppsettet skal du åpne «Track My Mac»-Preferences:

• Klikk på MacKeeper ved siden av Apple menyen, og velg «Preferences».

• Velg «Track My Mac»-tasten.

Det er fire forskjellige valgmuligheter:

• Slik finner du din Macs nåværende plassering.

• Slik tar du et øyeblikksbilde av den som forsøker å åpne Mac-en din.

• Slik låser du Mac-skjermen din med MacKeeper.

Bruk noe tid på å sette deg godt inn i hvordan det fungerer innen du eventuelt ender opp i en uheldig situasjon og Mac-en din er borte.

Hva du skal gjøre hvis Mac-en din har blitt vekk eller blitt stjålet

Hvis du allerede har installert «Track My Mac» på enheten din, og den blir vekk, så kan du melde den stjålet på din MacKeeper-konto.

1. Gå inn på din MacKeeper-konto. Hvis du får bruk for å logge inn, så skriv inn e-postadresseen din og det passordet du pleier å bruke til MacKeeper. Så klikk på Logg på.

2. På hjemmesiden velger du «Anti-theft» på den venstre sidemenyen.

3. Klikk på «Report datamaskin As Stolen» ved siden av navnet på den savnede enheten.

4. Skriv inn telefonnummeret ditt, og klikk på «Send».

5. Nå spretter navnet på den savnede Mac-en opp, og du vil få beskjed når Mac-en din er oppkoblet mot Internett.

MacKeeper sender alle meldinger til den e-postadressen som din MacKeeper-konto er knyttet sammen med. I en slik melding vil du kunne se nøyaktig hvor Mac-en din befinner seg.

Hva du kan gjøre hvis Mac-en din blir funnet

Hvis du finner Mac-en din så må du melde fra om at den har blitt funnet, slik at ettersøkningen blir avsluttet. Det gjør du på denne måten:

• Velg «Anti-Theft» på den venstre sidemenyen, og klikk på «Has Your Computer Been Found».

• Skriv inn MacKeeper-passordet ditt og klikk på «Send» for å beskrive detaljene i forhold til funnet av Mac-en din. Velg dialogboksen ved siden av «Please tell us what happened».

• Velger du den ruten vil det dukke opp en dialogboks. Skriv detaljene i historien din og klikk på «Send», eller du kan hoppe over denne delen og klikke på «Skip».

• Etter endringene er lagt til din MacKeeper-konto, vil du se en tekst som sier «Protected» ved siden av den datamaskinen som tidligere var vekk.

«Track My Mac» er en effektiv funksjon som kan hjelpe deg med å lokalisere og finne Mac-en din,hvis den noensinne blir vekk eller blir stjålet, og programmet kan også hjelpe til med å identifisere en eventuell tyv.

Det er også praktisk at du kan regulere hvor fort du må ha beskjed om en mistenksom aktivitet på Mac-en din, og du kan fort få den låst. Bruk MacKeeper som en effektiv måte til å lokalisere og finne datamaskinen din på eller til å forhindre at den blir misbrukt.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0