VPN til Mac-en din med MacKeeper

«VPN Private Connect» er et innebygget VPN-klientverktøy med MacKeeper til Mac-en din. VPN er en forkortelse for Virtuelt Privat Nettverk, som betyr beskyttelse av din private internettforbindelse. VPN fungerer altså som et ekstra sikkerhetslag.

Ved å bruke VPN blir det dermed langt vanskeligere å spore informasjonen din. På den måten blir det altså vanskelig å se presis hvor det kommer fra. Det nettstedet du besøker vil altså kun kunne se at din informasjon kommer fra et virtuelt nettverk, men de kan ikke se at det kommer fra enheten din på det stedet som du befinner deg på. I tillegg sørger en VPN også for å kryptere din informasjon. Så hvis noen likevel kan se datapakkene, kan de ikke se det som er dine rådata.

Kort sagt er en VPN altså en riktig god måte til å beskytte din følsomme informasjon og opplysninger på nettet.

Slik setter du VPN opp på Mac-en din

Det er overhodet ikke vanskelig å sette opp VPN-adgang på Mac-en din, hvis du bare bruker MacKeeper. Følg punktene under her så har du gjort det så lett som ingenting:

1. Åpne MacKeeper på Mac-en din. Velg så «Private Connect» på venstre side.

2. Hvis du vil lære mer omkring «VPN Private Connect», kan du klikke på den blå infologoen.

3. Første gang du åpner «VPN Private Connect» på Mac-en din, gir MacKeeper deg en kort introduksjon. Klikk på «Neste» for å komme til neste skjerm eller «Skip» for å komme videre fra introduksjonen og komme direkte i gang med å bruke programmet.

4. Det vil evt. komme et dialogvindu frem som sier at du skal installere en ny komponent. Her skal du bare skrive inn ditt brukernavn og passord for å tillate at VPN-klienten installeres på Mac-en din. Klikk deretter på «Install Helper».

5. Når du har gjennomgått disse trinnene er VPN-klienten installert og klar til å bruke på Mac-en din.

Slik får du adgang til VPN via Mac-en din

Når du skal bruke din VPN, får du adgang til den ved enten å klikke på MacKeeper eller ved å bruke «Private Connect»-verktøyet som du finner i MacKeeper-appen. Det finnes en funksjon som kalles «Best Server»-plassering. Det er en funksjon som sørger for å finne den beste tjeneren i nærheten. På den måten får du minst mulige forsinkelser. Velg den beste tjeneren fordi du således får adgang til den beste internetthastigheten som det er tilgang til. Du bør velge denne funksjonen når du har bruk for en hurtig forbindelse.

Hvis du må ha adgang til en bestemt tjener, skal du bare åpne MacKeeper og velge den. Følg de følgende stegene for å få adgang til en VPN-tjener:

1. Velg «Private Connect» fra sidemenyen i MacKeeper.

2. Velg en VPN-tjener på en bestemt plassering fra listen.

3. Velg «Turn on».

4. Deretter begynner din VPN å få adgang. Det kan ta et øyeblikk.

5. Når Mac-en din har fått adgang til VPN, får du en melding i «Private Connect»-menyen, som sier: «You»re using Private Connect»

6. Hvis du har MacKeeper-logoen liggende i menyen din, vil du nå kunne se en VPN-logo. Det betyr altså at «VPN Private Connect» er på.

7. Hvis du skal skru av din «VPN Private Connect», skal du bare klikke på den blå knappen i MacKeeper hvor det står «Turn off».

Få hurtig adgang til VPN uten å åpne MacKeeper

1. Klikk på logoen for MacKeeper i menyen din. Deretter klikk på «Turn on» ved siden av «VPN Private Connect».

2. Deretter vil du kunne se en markering for VPN på MacKeeper-logoen, når «VPN Private Connect» er på. Nedenfor kan du se tjenerens plassering. Du vil automatisk få adgang til den tjenerplasseringen som er valgt i innstillingene for «Private Connect».

Slik bruker du VPN på Mac-en din

Du kan bruke en VPN-adgang på to forskjellige måter. Det kommer an på hvilke behov du har for å ha installert en VPN.

Den ene måten kan være hvis du kun skrur på en VPN av og til ved behov.

Kanskje har du bruk for en VPN når du f.eks. bruker et offentlig nettverk, eller hvis du må ha adgang til geografisk blokkert innhold. Deretter kan du skru din VPN av når du ikke har bruk for den mer. Du gjør det ved følgende steg:

1. Klikk på nytt på MacKeeper-logoen på menyen. Deretter skal du klikke på «Turn on», som du finner ved siden av VPN Private Connect i rullegardinmenyen.

2. Du har mulighet til å bytte tjenerplasseringen din. Det gjør du ved å holde musen over VPN Private Connect, og deretter skal du velge «Set up VPN».

3. Når du har gjort det, åpner MacKeeper «VPN Private Connect». Deretter skal du velge tjenerplassering fra listen og klikke på «Turn on».

4. Nå har du ubegrenset sikkerhet via VPN-adgang

5. Etter du er ferdig med å bruke VPN, skal du bare klikke på «Turn off». Den finner du ved å klikke på MacKeeper-logoen i sidemenyen, og deretter finner du «Turn off» i rullegardinmenyen ved siden av «VPN Private Connect».

Den andre bruksmåten kan være ved at du har din VPN aktiv hele tiden

Du kan også saktens velge å ha din VPN-forbindelse aktiv hele tiden. Det kan være hvis du er er bekymret for hvor sikkert nettverket ditt er. Da kan du hele tiden beskytte din forbindelse ved å ha VPN aktiv. Du setter VPN opp til å være aktiv hele tiden ved å følge disse stegene:

1. Åpne «Private Connect» i MacKeeper. Deretter velger du den avkrysningsboksen hvor det står «Connect automatically when I start my Mac».

2. Deretter vil MacKeeper sørge for å aktivere «VPN Private Connect» automatisk neste gang du starter Mac-en din. På MacKeeper-logoen kan du se at den er aktivert.

Krav for å bruke «VPN Private Connect»

For å bruke «VPN Private Connect» har du bruk for Internett med en sterk forbindelse. Internettforbindelsen din bør nok være minst omkring 512 kilobit pr. sekund for at den er tilstrekkelig. Man bør dog være klar over at det aller beste vil være om du kan få en internettforbindelse på minst 1 megabit pr. sekund. Da slipper du internettavbrytelser eller langsomt Internett. Du bør heller ikke bruke mer enn ett VPN-program om gangen.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0